WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sajgonki z papieru ryżowego z mięsem mielonym i warzywami chińskimi, doprawione sosem sojowym i czosnkiem.

Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami

 

  • 18 płatów papieru ryżowego
  • 300g schabu wieprzowego
  • 150g mrożonych warzyw na patelnię po chińsku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • Ostra przyprawa do grilla
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami

ETAP 1:

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Wrzucić warzywa. Smażyć aż się wszystko rozmrozi i będzie miękkie. Wystudzić i pokroić w kostkę.

Mięso zmielić i podsmażyć na patelni na oleju. Dodać pokrojone warzywa, sos sojowy, przyprawę do grilla i przeciśnięty czosnek. Wymieszać i smażyć kilka minut. Papier namoczyć po 2 sztuki. statut szkoły

Na namoczonym papierze kłaść łyżkę farszu i zwijać w ruloniki. Smażyć na oleju na rumiano. Podawać na ciepło.

Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami
Sajgonki z mięsem w trakcie smażenia na patelni
Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami
Zwinięte sajgonki ułożone na wilgotnym ręczniku
Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami
Porcja farszu nałożona na zmoczony papier ryżowy
Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami
Przygotowany farsz z mięsa mielonego i warzyw