kachurka

kachurka

Kucharz
[Przepisów: 11]

makaronik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybko, łatwo i przyjemnie. Serdecznie polecam :))))))

makaronik

Składniki:

makaronik

 

  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 0,25 kg kiełbasy (lub pieczonego kurczaka)
  • łyżeczka octu ryżowego
  • makron
  • kostka bulionowa oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

makaronik
Ustawić makaron do gotowania z kostką. Ugotować al dente. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę, smażyć z drobno pokrojonym porem aż zmięknie (można dodać łyżeczkę masła lub odrobinę oliwy z oliwek). Dolać ocet ryżowy , sól i pieprz do smaku. Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, paprykę drobno pokroić i dodać do kiełbasy z porem. Poczekać aż wszystkie warzywa zmiękną. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Podawać ciepłe. Wrażenia smakowe nieocenione.