Urszulka1

Urszulka1

Kucharz
[Przepisów: 8]

Makaronowa potrawka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pamiętać aby woda przed ugotowaniem ryżu była posolona.Papryka powinna być pokrojona w małe kosteczki aby dobrze zmiękła.Posolić i popierzyć

Makaronowa potrawka

Składniki:

Makaronowa potrawka

 

 

Sposób przygotowania:

Makaronowa potrawka
Na początek ugotować ryż ok 15min. do czasu aż będzie miękki. Po ugotowaniu odcedzić i wysypać do większej miseczki . Następnie Pokroić w małe kosteczki piersi i usmażyć na patelni aż się zrobi brązowe z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Następnie wrzucić do ryżu. Sos pieczarkowy - ugotować 500 ml wody trochę odlać i w szklance rozprowadzić proszek gdy woda będzie się gotowała wlać to ze szklanki i czekać aż będzie się gotowało wlać do ryżu do tego pokroić paprykę i kukurydzę . Popieprzyć posolić i Smacznego.