Sposób przygotowania:
Makaronowa sałatka z indykiem
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka, dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostudzenia.
Namoczoną fasolę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z niewielką ilością oleju według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę i groszek odcedzamy z zalewy, umytą paprykę kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy ostudzonego indyka oraz pozostałe warzywa.
Dodajemy majonez, ketchup i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.
Namoczoną fasolę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z niewielką ilością oleju według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę i groszek odcedzamy z zalewy, umytą paprykę kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy ostudzonego indyka oraz pozostałe warzywa.
Dodajemy majonez, ketchup i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.