Sposób przygotowania:
Makaronowe serniczki z białą czekoladą
Makaron (można użyć innego makaronu) ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzić (nie przelewać wodą). 6 foremek do tartaletek z wyjmowanym dnem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, ułożyć je na dużej blasze. Do foremek rozłożyć ugotowany makaron, lekko docisnąć. Twaróg trzykrotnie przepuścić przez praskę do ziemniaków lub zmielić. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, wrzucić do śmietany. Podgrzewać na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się roztopi (uważać, żeby się nie przypaliła). Do twarogu dodać jajko, cukier puder, cukier waniliowy i mąkę, dokładnie wymieszać mikserem. Do twarogowej masy dodać czekoladę ze śmietaną i ponownie dokładnie wymieszać. Serową masę rozłożyć do foremek na makaron, makaron wcisnąć w masę. Serniczki piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut (aż się z wierzchu lekko zrumienią). Podawać np. z owocami i czekoladowym sosem.