Sposób przygotowania:
Makaronowo- warzywne misz masz
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Brokuła dzielimy na różyczki. Gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na oliwie podsmażamy cebulę razem z papryką. Dodajemy brokuła. Warzywa podlewamy wodą. Dusimy około 5 minut. Następnie warzywa zalewamy śmietaną.
Chwilę dusimy, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy makaron. Mieszamy.
Potrawę wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.
Chwilę dusimy, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy makaron. Mieszamy.
Potrawę wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.