Sposób przygotowania:
Makron z jabłkami
Jabłka obieramy. Usuwamy z nich gniazda nasienne. Tak przygotowane drobno kroimy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach . Smażymy delikatnie. Jeśli jabłka są kwaskowate słodzimy do smaku. Przysmażone zdejmujemy z ognia i studzimy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy wodą i studzimy. Kiedy dobrze obcieknie rozkładamy go do przygotowanych pucharków. Jajko wybijamy do małego garnuszka. Dokładamy do niego 2 łyżki cukru kryształu i na parze ucieramy kogel-mogel. Serek przekładamy do garnka. Wlewamy do niego ubite jajko i całość ubijamy, aż serek stanie się puszysty. Ewentualnie słodziny cukrem pudrem do smaku (ale niekoniecznie). Ubity serek wykładamy na makaron. Na wierzch wykładamy przysmażone jabłka. Całość posypujemy cynamonem. Podajemy.