krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Mała feta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Mała feta

Składniki:

Mała feta

 

  • opakowanie sera feta light
  • pęczek rzodkiewek
  • duża żółta papryka
  • dwa pomidory
  • pół pęczka szczypiorku
  • Sos:
  • pięć łyżek oliwy
  • cytryna
  • dwa ząbki czosnku
  • kilka liści rukoli do dekoracji
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Mała feta
fetę osączyć i pokroić w kostkę
rzodkiewki pociąć w plasterki
paprykę i pomidory pokroić w kostkę
szczypiorek drobno posiekać
oliwę wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawić zmiażdżonym czosnkiem oraz solą i pieprzem
sałatkę polać sosem i przełożyć do szklanek wyłożonych listkami rukoli

Tagi:

sery sosy ser