Sposób przygotowania:
Malinowa tarta z białą czekoladą
Herbatniki i andruta kruszymy na drobno. Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami. Ostawiamy do lodówki. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną.Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.
![Malinowa tarta z białą czekoladą Malinowa tarta z białą czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/malinowa-tarta-z-biala-czekolada-126170.jpg)
![Malinowa tarta z białą czekoladą Malinowa tarta z białą czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/malinowa-tarta-z-biala-czekolada-126171.jpg)
Cukiereczek13
zbysiowa