Sposób przygotowania:
Malinowiec 3
Zaczynamy od biszkoptu. Żółtka oddzielamy od białek. Z białek wraz ze szczyptą soli robimy sztywną pianę. Dodajemy połowę cukru i dalej ubijamy. Żółtka, letnią wodę, pozostały cukier ucieramy na kremowo. Następnie przesiewamy na utarte żółtka mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, A Na przesiane proszki wykładamy ubitą pianę. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką- aż zniknął grudki. Na koniec dodajemy roztopione mało - nie gorące ! Biszkopt pieszemy ok 35 minut w nagrzanym piekarniki do 180 stopni.NADZIENIE : Dwie galaretki roztapiamy w szklance wody. Odstawiamy do momentu aż będzie zaczynała tężeć. Dżem przekładamy do garnuszka. Podgrzewamy wraz z 4 łyżkami cukru.. Następnie wsypujemy suche dwie pozostałe galaretki i dokładnie mieszamy energicznym ruchem żeby się rozpuściła.. Odkładamy do ostygnięcia.Gdy galaretki zaczną nam zastygać , miksując jogurt dodajemy cały czas po łyżce tężącej się galaretki. Odstawmy do lodówki. Na upieczony i ostudzony biszkopt wykładamy nadzienie malinowe. Wstawiamy na 20 min do lodówki. Następnie na nadzienie malinowe polewamy jogurt z galaretkami. Wykładamy na jogurt herbatniki i polewamy łyżką robiąc zygzaki roztopioną czekoladę. Na całą noc wstawiamy do lodówki nasze ciasto