Sposób przygotowania:
Malinowy kisiel na czerwonym winie
Na dworze skwar, więc gdy mam ochotę na deser ale nie mam ochoty zamieniać kuchni w piekarnikowe piekiełko serwuję sobie i mojemu M. malinowy kisiel na winie. Jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu :) Kilka malin odłóż do dekoracji, resztę malin włóż do rondelka, zasyp cukrem trzcinowym i zalej winem. Na małym ogniu doprowadź je do wrzenia. Duś na małym ogniu do momentu gdy maliny się rozpadną. Łyżkę mąki ziemniaczanej rozprowadź w niewielkiej ilości wody, wlej do malin i wina. Zagotuj, zestaw z ognia. Kisiel przelej do pucharków/szklanek. Z podanej porcji otrzymasz 3 szklanki deseru. Ostudź deser a następnie włóż do lodówki na 20-30 min. Przed podaniem udekoruj malinami i listkami mięty. Voila :)
misia5
kontakt1982
została mi jeszcze jedna szklaneczka :) , chętnie się podzielę :p
edytaha
kontakt1982
nic straconego,następnym razem zaprasza,zrobię podwójną porcję :)
edytaha
Dzięki za zaproszenie :)
eliza135