Sposób przygotowania:
Mandarynki po francusku z rodzynkami i czekoladą
1. Przygotowałam rulon ciasta francuskiego, który pocięłam radełkiem na równe kwadraty.
2. Całe jajko wybiłam do filiżanki, roztrzepałam je widelcem. Prostokąty ciasta posmarowałam jajkiem za pomocą pędzelka.
3. Mandarynki umyłam , obrałam ze skóry, podzieliłam na mniejsze części i rozłożyłam na cieście. Obok mandarynek położyłam rodzynki królewskie oraz kropelki czekolady.
4. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę wstawiłam ciasteczka położone na blasze na papierze na około 15 minut.
5. Upieczone ciasteczka wystudziłam ( chociaż na ciepło też bardzo smakują ) i rozłożyłam na talerzu.
6. Smacznego !
2. Całe jajko wybiłam do filiżanki, roztrzepałam je widelcem. Prostokąty ciasta posmarowałam jajkiem za pomocą pędzelka.
3. Mandarynki umyłam , obrałam ze skóry, podzieliłam na mniejsze części i rozłożyłam na cieście. Obok mandarynek położyłam rodzynki królewskie oraz kropelki czekolady.
4. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę wstawiłam ciasteczka położone na blasze na papierze na około 15 minut.
5. Upieczone ciasteczka wystudziłam ( chociaż na ciepło też bardzo smakują ) i rozłożyłam na talerzu.
6. Smacznego !