Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Ciasteczka francuskie z rabarbarem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Proste ciasteczka, które błyskawicznie się przygotowuje, a ich podstawą jest ciasto francuskie, rabarbar oraz cynamon z cukrem trzcinowym.

Ciasteczka francuskie z rabarbarem i cynamonem

Składniki:

Ciasteczka francuskie z rabarbarem i cynamonem

 

  • ciasto francuskie xxl- 1 opakowanie,
  • rabarbar- 3-4 łodygi,
  • cukier trzcinowy muscovado- do posypania,
  • cynamon- do posypania,
  • jajko- 1 szt.

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie z rabarbarem i cynamonem
Ciasto francuskie rozwinąć oraz pokroić o pożądanej wielkości kwadraty. Rabarbar umyć, pokroić na kawałki (mniejsze o 1 cm od wykrojonych kwadratów), a następnie przekroić wzdłuż.

Na wykrojonych kwadratach położyć skórą do dołu plasterki rabarbaru. Jajko roztrzepać w miseczce i posmarować nim wierzch i kolejno posypać cukrem oraz cynamonem.

Piec w 200 stopniach przez 18-20 minut.