Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Mandarynkowe kwiaty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Oryginalny i bardzo efektowny deser - kwiaty z mandarynek i kiwi

Mandarynkowe kwiaty

Składniki:

Mandarynkowe kwiaty

 

  • Mandarynkowe kwiaty

 

Sposób przygotowania:

Mandarynkowe kwiaty
Mandarynki obrać ze skórki i rozłożyć niczym kwiaty. Uważać, żeby nie poodrywać cząstek. Śmietanę ubić z cukrem. W osobnym garnuszku ubić białka z odrobiną soli i 1/2 łyżeczki soku z limonki. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody- następnie ogrzać tak, aby się rozpuściła( nie zagotować).Połączyć delikatnie śmietanę z białkami a na koniec wlać ostudzoną żelatynę. Kilka minut schłodzić. Kiedy zacznie się zsiadać nakładać do środka mandarynek. Granata obrać i wydłubać pestki- wsypywać pestki na krem. Z oskrobanego i pokrojonego w półplasterki kiwi zrobić listki. Całość lekko schłodzić- po 20, 30 minutach jest gotowe do zajadania się. Polecam.

Tagi:

mandarynkowe