Sposób przygotowania:
Manna śniadaniowa
Do garnka wlewamy pół szkl mleka, dodajemy masło i cukier, zagotowujemy.
Ż pozostałym mlekiem łączymy mannę. Wlewamy mannę do garnka z gotującym się mlekiem.
Cały czas mieszając zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i mieszamy razem z mascarpone, aż ser się rozpuści.
Przekładamy gorącą mannę do pucharka lub miseczki. Truskawki myjemy i kroimy w plasterki. Na kaszy układamy truskawki i łyżkę dżemu.
Podajemy jeszcze ciepłe.
Ż pozostałym mlekiem łączymy mannę. Wlewamy mannę do garnka z gotującym się mlekiem.
Cały czas mieszając zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i mieszamy razem z mascarpone, aż ser się rozpuści.
Przekładamy gorącą mannę do pucharka lub miseczki. Truskawki myjemy i kroimy w plasterki. Na kaszy układamy truskawki i łyżkę dżemu.
Podajemy jeszcze ciepłe.