Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z kaszą manną
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do garnka z wodą dodajemy skrzydełka i warzywa. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do garnka wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę obieramy, myjemy i opalamy nad ogniem, dodajemy do pozostałych składników. Gotujemy około 30 minut.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i myjemy. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę. Po 30 minutach do zupy dodajemy pokrojone ziemniaki oraz brokuła, wszystko gotujemy do miękkości po czym zupę zagęszczamy kaszą manną i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy. Chwilkę gotujemy.
Smacznego.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i myjemy. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę. Po 30 minutach do zupy dodajemy pokrojone ziemniaki oraz brokuła, wszystko gotujemy do miękkości po czym zupę zagęszczamy kaszą manną i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy. Chwilkę gotujemy.
Smacznego.