bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Marchew po normandzku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy przepis. Polecam.

Marchew po normandzku

Składniki:

Marchew po normandzku

 

  • wytrawnego wina, sól, cukier, sok z cytryny oraz świeża skórka cytrynowa i pomarańczowa do smaku.

Sposób przygotowania:

Marchew po normandzku
Marchew umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać małą ilością wrzącej wody, dodać sól i cukier, ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, podsmażyć z masłem, cukrem i startymi skórkami, włożyć do marchwi pod koniec gotowania, wlać wino i doprawić do smaku.