Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Marchewka do obiadu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetne warzywko do obiadu

Marchewka do obiadu. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marchewka do obiadu.

 

  • 1 duża marchewka lub dwie małe

 

  • łyżeczka cukru

 

  • pół łyżeczki soli

 

 

  • szczypta wegety

Sposób przygotowania:

Marchewka do obiadu.
Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce. Zalewamy ją wodą, solimy i wstawiamy na mały ogień. Kiedy zacznie się gotować, dosypujemy cukier, wegetę i gotujemy bez przykrycia, aż woda wyparuje, do miękkości, ok.20 min. Kiedy marchewka zacznie się przysmażać, wkładamy masło i mieszamy. Smażymy ok. 5 min. Świetny dodatek do drugiego dania.
Marchewka do obiadu.
Regularne jedzenie marchewki poprawia koloryt skóry
Marchewka do obiadu.
Marchewka zawiera dużo wit. A, która usprawnia pracę naszych oczu

Tagi:

marchewka