pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marchewka duszona z masełkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

duszona marchewka do obiadu

Marchewka duszona z masełkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marchewka duszona z masełkiem

 

Sposób przygotowania:

Marchewka duszona z masełkiem
Marchewka kroimy w pół plasterki. Zalewamy przefiltrowaną wodą i wrzucamy kostkę rosołową oraz masło. Dusimy pod przykryciem do miękkości marchewki około 20-30 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę. Odlewamy część wody z marchewki i mieszamy mąkę. Następnie przelewamy do marchewki i zagęszczamy marchewkę. W razie potrzeby odparowujemy jeszcze wodę i gotowe. Smacznego.
Marchewka duszona z masełkiem
Marchewki kroimy w półplasterki, grubości kilku milimetrów
Marchewka duszona z masełkiem
Marchewkę zalewamy bulionem przygotowanym na bazie kostki
Marchewka duszona z masełkiem
Pod koniec duszenia marchewkę zaciągamy mąką

Tagi:

marchewka