eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Marchewka Eli z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto czasem poeksperymentować.

Marchewka Eli z kalarepką

Składniki:

Marchewka Eli z kalarepką

 

  • 1/2 kg marchewki
  • 3 kalarepki(bez liści-można je dodać do zupy jarzynowej)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Marchewka Eli z kalarepką
Obraną marchewkę i kalarepkę pokroić w kostkę,zalać małą ilością wody(żeby nie odlewać),posolić i ugotować do miękkości.Do warzyw dodać masło,oprószyć mąką,dodać pieprz,dokładnie wymieszać i zagotować.