2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Marchewka glazurowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zdrowy dodatek do drugiego dania...

Marchewka glazurowana

Składniki:

Marchewka glazurowana

 

Sposób przygotowania:

Marchewka glazurowana
Marchewkę oskrobać umyć pod bieżącą wodą pokroić w grubą kostkę .Na patelni roztopić masełko lub margarynę ,włożyć marchewkę wsypać cukier i przesmażyć aż cukier się rozpuści,przełożyć do rondelka i podlać rosołem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż marchewka zrobi się miękka doprawić solą i pieprzem na koniec oprószyć mąką wymieszać chwile pogotować i odstawić .Podawać gorącą np z ziemniakami i mięsem.

Tagi:

marchewka