mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Marchewka na gęsto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny, łatwy dodatek do wielu dań :)

Marchewka na gęsto

Składniki:

Marchewka na gęsto

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka na gęsto
Marchew obieram i gotuje w całości w wodzie z dodatkiem masła, soli i cukru. Jak marchew będzie miękka, to kroję ją w niewielką kosteczkę, wywaru nie wylewam. Pokrojona marchew przekładam go garnka, podduszam i zasypuje ją mąką około 2-3 łyżkami. Gotuję kilka minut, ale cały czas mieszając, aby marchewka nie przywarła do dna garnuszka. Następnie stopniowo zalewam wywarem nie przestając mieszać. Gotową marchewkę przekładam na talerz i podaję do dań mięsnych do obiadu.

Tagi:

marchewka