Marchewka oprószona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zdjąć przykrywkę, oprószyć marchewkę mąką, odparować sos i lekko zrumienić marchewkę.

Marchewka oprószona

Składniki:

Marchewka oprószona

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka oprószona
Marchewki wyszorować lub oskrobać, odciąć korzonki i zielone łodyżki. Marchewki opłukać i pokroić na kawałki długości 4 cm Marchewki włożyć do garnka, dodać masło i 100 ml wody, osolić i osłodzić szczyptą cukru i dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem, uzupełniając płyn wodą. Zdjąć przykrywkę, oprószyć marchewkę mąką, odparować sos i lekko zrumienić marchewkę.

Tagi:

marchewka