suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Marchewka w jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam zdrowe i pyszne danie. Niskokaloryczne:)

Marchewka w jogurcie

Składniki:

Marchewka w jogurcie

 

  • 50 dag marchewki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego;
  • 4 łyżki masła;
  • 1 łyżeczka cukru;
  • łyżeczka: natki pietruszki, szczypiorku, koperku;
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Marchewka w jogurcie
Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy na gotującą się wodę. Dodajemy 1 łyżkę masła(masło dodane do gotującej się marchewki zapobiega utracie przez nią wit. A) i łyżeczkę cukru. Gotujemy na małym ogniu aż marchewka będzie miękka. Po ugotowaniu odcedzić, dodać pozostałe masło, jogurt i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć wszystko do rondelka i gotować ok 7 min. Podawać posypane zieleniną.

Tagi:

marchewka