Sposób przygotowania:
Marchewka z groszkiem
Marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną marchewkę przełożyć do garnka, zalać wodą aby przykryła marchewkę. Dodać masło, przykryć i gotować aż marchewka będzie prawie miękka. Potem dodać groszek, wymieszać i jeszcze chwilę gotować aż warzywka będą całkowicie miękkie ale żeby się nie rozpadały.
Do smaku dodać troszkę soli i cukru. W warzywach powinno zostać ok 1/3 płynów jeśli za bardzo odparowały podczas gotowania dolać nieco wody. Mąkę wymieszać w odrobinie wody i zagęścić całość. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Do smaku dodać troszkę soli i cukru. W warzywach powinno zostać ok 1/3 płynów jeśli za bardzo odparowały podczas gotowania dolać nieco wody. Mąkę wymieszać w odrobinie wody i zagęścić całość. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.