Sposób przygotowania:
Marchewka z groszkiem w śmietanie
Mrożoną marchewkę z groszkiem wrzucam do garnka, zalewam wodą, tak żeby całość była przykryta i gotuję do miękkości. Następnie odcedzam z wody.
W rondelku rozpuszczam masło, wrzucam na nie marchewkę z groszkiem i przyprawiam solą, pieprzem i Kucharkiem. Dokładnie mieszam i smażę przez 3 minuty. Następnie wlewam śmietanę i dokładnie mieszam. Zdejmuję rondelek z gazu i dosypuję mąkę. Starannie mieszam i dosypuję posiekany koperek. Całość gotuję jeszcze przez kolejne 3 minuty co chwilę mieszając.
Marchewkę podaję jako dodatek do obiadu, lecz u mnie w domu też jest jedzona sama jako sałatka.
W rondelku rozpuszczam masło, wrzucam na nie marchewkę z groszkiem i przyprawiam solą, pieprzem i Kucharkiem. Dokładnie mieszam i smażę przez 3 minuty. Następnie wlewam śmietanę i dokładnie mieszam. Zdejmuję rondelek z gazu i dosypuję mąkę. Starannie mieszam i dosypuję posiekany koperek. Całość gotuję jeszcze przez kolejne 3 minuty co chwilę mieszając.
Marchewkę podaję jako dodatek do obiadu, lecz u mnie w domu też jest jedzona sama jako sałatka.