nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyrazista w smaku, szybka do przygotowania surówka pełna witamin, świetna do jedzenia jej samej, jak i jako dodatek do obiadu, czy innych posiłków.

Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem
Marchewki oskrobać, opłukać i osuszyć, a następnie zetrzeć je na tarce, na grubych oczkach do miski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją do startej marchewki. Ząbki czosnku w miarę drobno posiekać i dodać je do warzyw przełożonych do miski. Do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać majonez. Całość wymieszać doprawiając podczas mieszania surówkę solą i pieprzem do smaku. Sałatkę odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, by mogła się "nasmakować", by jej smak się wyostrzył.
Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem
Oskrobane, oczyszczone marchewki starte do miski na tarce,na grubych oczkach.
Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem
Starte marchewki z dodatkiem kukurydzy odcedzonej z zalewy i z posiekanym czosnkiem.
Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem
Starte marchewki z kukurydzą i z czosnkiem z dodatkiem majonezu.