Sposób przygotowania:
Marchewkowe kocie oczkaETAP 1:
Marchew obrać, umyć, a następnie zetrzeć na małych oczkach tarki.
Ciasto:
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, a następnie dodać masło i startą marchew.
Wszystkie składniki dokładnie wyrobić - i w razie potrzeby dosypać mąki lub dolać odrobinę wody.
Formowanie:
Z ciasta uformować kulę, a następnie cieniutko je rozwałkować i powykrawać z niego niewielkie kółka.
W połowie z nich wyciąć mniejsze otworki.
Wszystkie ciasteczka przeżyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-17 minut w temperaturze 190 stopni.
Składanie ciastek:
Na środku każdego kółka położyć niewielką ilość konfitury/dżemu i przykryć ją/go ciastkiem z otworem.
Gotowe ciastka oprószyć cukrem pudrem.
gusia1000
Di bloguje
gusia1000 napisał(a):