js28

js28

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Marchewkowe śledzie curry

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i aromatyczna przekąska

Marchewkowe śledzie curry

Składniki:

Marchewkowe śledzie curry

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe śledzie curry
Śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę, albo w paski. Marchew obrać, zetrzeć i poddusić na oleju (ma cały czas być wilgotna – nie można jej obsuszyć, ani tym bardziej przypalić). Dodać przyprawy i dusić na pół miękko. Kiedy będzie gotowa, w słoiczku, albo w miseczce układać warstwami na przemian marchew i śledzie. Odstawić na 1-2 dni, ale smaki szybko się przenikają.