Sposób przygotowania:
Marmolada malinowa i jabłko
Maliny umyć i przetrzeć przez sito.Jabłka umyć obrać ze skóry.
Jabłka pokroić na małe kawalki. Dusić pod przykryciem aż owoce się rozpadną i potem przetrzeć przez sito.Jabłka połączyć z przecierem malinowym. Dodać cukier żelujący i gotować około 45 minut na malutkim ogniu cały czas mieszając. Dżem przełożyć do słoików ,dobrze zaręcić.Najlepszy na zimę domowej roboty.
Jabłka pokroić na małe kawalki. Dusić pod przykryciem aż owoce się rozpadną i potem przetrzeć przez sito.Jabłka połączyć z przecierem malinowym. Dodać cukier żelujący i gotować około 45 minut na malutkim ogniu cały czas mieszając. Dżem przełożyć do słoików ,dobrze zaręcić.Najlepszy na zimę domowej roboty.