laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Marmolada malinowa i jabłko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na zimę do naleśników jak znalazł

Marmolada malinowa i jabłko

Składniki:

Marmolada malinowa i jabłko

 

 

Sposób przygotowania:

Marmolada malinowa i jabłko
Maliny umyć i przetrzeć przez sito.Jabłka umyć obrać ze skóry.
Jabłka pokroić na małe kawalki. Dusić pod przykryciem aż owoce się rozpadną i potem przetrzeć przez sito.Jabłka połączyć z przecierem malinowym. Dodać cukier żelujący i gotować około 45 minut na malutkim ogniu cały czas mieszając. Dżem przełożyć do słoików ,dobrze zaręcić.Najlepszy na zimę domowej roboty.