benenati

benenati

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Marmurkowe muffiny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W jednej misce łączymy składniki suche, w drugiej mokre...

Marmurkowe muffiny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marmurkowe muffiny

 

 

  • 1łyżka proszku do pieczenia,

 

 

  • 115g cukru,

 

  • 2 jaja,

 

 

  • 6 łyżek oleju,

 

  • 1 olejku np. waniliowego,

 

Sposób przygotowania:

Marmurkowe muffiny
Tradycyjnie w jednej misce łączymy suche składniki [bez kakao!], w drugiej mokre. Następnie delikatnie mieszamy zawartość obu misek, byle do połączenia. Masę dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy kakao-mieszamy. Napełniamy formę ciastem na zmianę: raz ciemne, raz jasne. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
Marmurkowe muffiny
Etap 1