eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Marynowana dynia słodko-kwaśna. Można ją jeść jako przekąskę,ale też można ją dodawać do sałatek,gulaszu i innych potraw. Moja rodzinka bardzo ją lubi.

Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli

 

  • dynia
  • na każdy litr wody:
  • 1 szklanka octu - szklanka 250 ml
  • 1/2 szklanki cukru
  • po 5 goździków na każdy słoik

Sposób przygotowania:

Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Nie podaję ile litrów zalewy przygotować,bo to zależy od ilości dyni. Dynię umyć i pokroić na mniejsze części. Z dyni usunąć pestki i obrać ją ze skórki. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Do gotującej się wody dodać cukier i ocet. Zalewę gotować pięć minut. Do gotującej się zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować pięć minut. Dynię wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do słoików. Do każdego słoika z dynią włożyć po pięć goździków. Dynię w słoikach zalać zalewą z gotowania. Słoiki zamknąć zakrętkami i pasteryzować około 35 minut. Słoiki z ostudzoną dynią przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Smacznego!
Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Dynię umyć i pokroić na mniejsze części..
Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Z dyni usunąć pestki i obrać ją ze skórki.
Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Do gotującej się zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować pięć minut.
Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Dynię przełożyć do słoików i dodać goździki.

Tagi:

dynia