Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

marynowane patisony nadziewame sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybka przekąska na jeden kęs (no ewentualnie dwa :) )

marynowane patisony nadziewame sałatką

Składniki:

marynowane patisony nadziewame sałatką

 

  • 1 opakowanie makaronu gwiazdki,
  • 200 g szynki konserwowej (miałam taką w plasterkach)
  • 200 g sera żółtego (najlepiej jakiegoś ostrego)
  • 1 słoiczek selera konserwowego,
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik konserwowych patisonów
  • majonez wg uznania (ja dodaję sporo)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

marynowane patisony nadziewame sałatką
makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do wystygnięcia
patisony wydrążamy, miąższ kroimy w kostkę, ser i szynkę kroimy w kostkę, selera i kukurydzę odcedzamy z zalewy
wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem, w razie potrzeby doprawiamy, sałatką nadziewamy wydrążone patisonki