jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Masa kawowa wg jurata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masa kawowa nadaje się do przełożenia tortów, rolad i innych ciast biszkoptowych.

Masa kawowa wg jurata

Składniki:

Masa kawowa wg jurata

 

  • 300 g margaryny
  • 3 łyżeczki mąki
  • 3/4 szkl mąki
  • 3 żółtka
  • 1 szkl cukru pudru
  • 2 pełne łyżki kawy

Sposób przygotowania:

Masa kawowa wg jurata
Masa kawowa nadaje się do przełożenia tortów, rolad i innych ciast biszkoptowych.Margarynę podzielić na pół. Jedną połowę margaryny roztopić, dodać 3 łyżeczki mąki, Mieszając wlewać mleko, zagotować, aż do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i nadal mieszając dodać 3 żółtka. Masę ostudzić. Pozostałą margarynę rozetrzeć z szklanką cukru pudru. Obie masy połączyć, ucierając dodać 2 łyżeczki kawy. 

Tagi:

kawa