lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Masa serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna masa serowa... Smacznego!

Masa serowa

Składniki:

Masa serowa

 

  • 4 serki pleśniowe
  • 500 gram twarogu
  • 2 białe cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżki oliwy
  • 2 łyżka octu jabłkowego

 

 

Sposób przygotowania:

Masa serowa
Serki pleśniowe wyjąć z opakowania, a następnie zalać je jedną łyżką octu jabłkowego oraz jedną łyżką oliwy. Serek pleśniowe bardzo dobrze rozgnieść najlepiej za pomocą widelca. Do rozdrobnionego serka pleśniowego dodać twarożku i również zmiażdżyć go widelcem. Cebulę białą obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na bardzo drobną kostkę. Pokrojoną cebulę dodać do serów i wszystko razem bardzo dobrze wymieszać. Masę z sera doprawiać do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz mieloną papryką słodką i dodać jedną łyżkę octu jabłkowego. Wszystko razem bardzo dobrze wymieszać. Szczypiorek umyć, drobno posiekać i dodać do masy serowej, a następnie bardzo dokładnie wymieszać. Całość wsadzić do lodówki na minimum 30 minut.