Sposób przygotowania:
Masa serowa
Serki pleśniowe wyjąć z opakowania, a następnie zalać je jedną łyżką octu jabłkowego oraz jedną łyżką oliwy. Serek pleśniowe bardzo dobrze rozgnieść najlepiej za pomocą widelca. Do rozdrobnionego serka pleśniowego dodać twarożku i również zmiażdżyć go widelcem. Cebulę białą obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na bardzo drobną kostkę. Pokrojoną cebulę dodać do serów i wszystko razem bardzo dobrze wymieszać. Masę z sera doprawiać do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz mieloną papryką słodką i dodać jedną łyżkę octu jabłkowego. Wszystko razem bardzo dobrze wymieszać. Szczypiorek umyć, drobno posiekać i dodać do masy serowej, a następnie bardzo dokładnie wymieszać. Całość wsadzić do lodówki na minimum 30 minut.