kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Masa żółtkowo-rumowa lub arakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

masaaa żółtkowo-rumowa lub arakowa.

Masa żółtkowo-rumowa lub arakowa

Składniki:

Masa żółtkowo-rumowa lub arakowa

 

  • żółtka 4 sztuk
  • cukier puder 1 szkl.
  • masło 25 dag
  • rum lub arak ewentualnie 1 kieliszek

Sposób przygotowania:

Masa żółtkowo-rumowa lub arakowa
Żółtka utrzeć z cukrem. Oddzielnie bardzo starannie utrzeć masło. Do utartego masła stopniowo dodawać utarte żółtka. Całość dalej ucierać, dodając alkohol, esencję zapachową lub dowolny dodatek smakowy, np. świeże owoce, przecier z owoców, kawę, kakao, orzech itp.