Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Masełko szczypiorkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masełko szczypiorkowe fajnie smakuje na kanapce z serem i pomidorem. Pycha!

Masełko szczypiorkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masełko szczypiorkowe

 

  • 10 dkg masła
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Masełko szczypiorkowe
Masło odpowiednio wcześnie wyjąć z lodówki, żeby było miękkie. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do niego miękkie masło oraz sól do smaku. Wszystkie składniki utrzeć razem na jednolitą masę, jeśli masło jest bardzo miękkie to można nawet tylko wymieszać. Używamy do smarowania pieczywa. Naprawdę smaczne, polecam.
Masełko szczypiorkowe
Umyty i osuszony szczypiorek drobno posiekać.
Masełko szczypiorkowe
Szczypiorek utrzeć z masłęm i solą do smaku.