WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 535]

Wiśniowy sos do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wytrawny sos wiśniowy do potraw mięsnych . Z winem, rozmarynem i miodem. Idealny do wędlin i pieczonych mięs.

Wiśniowy sos do mięsa

Składniki:

Wiśniowy sos do mięsa

 

Sposób przygotowania:

Wiśniowy sos do mięsa
Na głęboką patelnię wlewamy wino i wkładamy gałązkę rozmarynu. Gotujemy ok 5 minut i wyjmujemy rozmaryn. Dodajemy miód i wsypujemy wiśnie. Dusimy, aż wiśnie się rozpadną. mąkę ziemniaczaną mieszamy z zimną wodą i wlewamy do sosu.

Doprawiamy szczyptą soli i cukru w miarę potrzeb do smaku.

Gotujemy jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Podajemy od razu.

Tagi:

sosy dodatki