Sposób przygotowania:
Zapiekane ziemniaki w ziołach
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Kroimy w ósemki. Blachę nacieramy tłuszczem i lekko posypujemy ziołami. Pokrojone ziemniaki układamy na tak przygotowaną blachę, polewamy lekko olejem i obficie posypujemy ziołami.
Pewnymi ruchami wstrząsając blachą mieszamy ziemniaki. Pieczemy w piekarniku do miękkości ziemniaków.
Na pierwsze 15 minut wstaw do piekarnika wodę w naczyniu żaroodpornym (na sam dół piekarnika), po upłynięciu tego czasu wyjmij wodę i piecz ziemniaki do miękkości.
Pewnymi ruchami wstrząsając blachą mieszamy ziemniaki. Pieczemy w piekarniku do miękkości ziemniaków.
Na pierwsze 15 minut wstaw do piekarnika wodę w naczyniu żaroodpornym (na sam dół piekarnika), po upłynięciu tego czasu wyjmij wodę i piecz ziemniaki do miękkości.