Sposób przygotowania:
Grillowane warzywa
Cebulę, pieczarki i marchew obieramy, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Umyty koperek siekamy. Paprykę kroimy w sporą kostkę, marchew w długie paski, pieczarki w ćwiartki, a cebulę w plasterki.
Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy koperek, dolewamy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Porcje warzyw układamy na środku kawałka folii aluminiowej i zawijamy sakiewki.
Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok pół godziny.
Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy koperek, dolewamy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Porcje warzyw układamy na środku kawałka folii aluminiowej i zawijamy sakiewki.
Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok pół godziny.