WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Grillowane warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Warzywna sałatka z grilla w małych pakuneczkach z folii aluminiowej. Świetna alternatywa dla wegetarian, jak i dodatek do mięs.

Grillowane warzywa

Składniki:

Grillowane warzywa

 

Sposób przygotowania:

Grillowane warzywa
Cebulę, pieczarki i marchew obieramy, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Umyty koperek siekamy. Paprykę kroimy w sporą kostkę, marchew w długie paski, pieczarki w ćwiartki, a cebulę w plasterki.

Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy koperek, dolewamy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Porcje warzyw układamy na środku kawałka folii aluminiowej i zawijamy sakiewki.

Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok pół godziny.

Tagi:

warzywa grill