Sposób przygotowania:
Domowe masło śmietankowe
Śmietanę mocno schładzamy w lodówce. Przelewamy do większej miski, ubijamy za pomocą miksera, ubijamy tak długo, aż śmietana nam się zważy i masło oddzieli się od maślanki.
Masło przekładamy na sitko porządnie przelewamy zimną wodą, żeby dobrze wypłukać maślankę. Pozostawiamy na sitku aby masło odciekło.
Odciśnięte masło doprawiamy do smaku solą i formujemy w osełkę.
Masło przekładamy na sitko porządnie przelewamy zimną wodą, żeby dobrze wypłukać maślankę. Pozostawiamy na sitku aby masło odciekło.
Odciśnięte masło doprawiamy do smaku solą i formujemy w osełkę.
Nina W.
bogusia82
Nina to bardzo proste a smak zupełnie inny niż ze sklepu,polecam:)
Weronika91
bogusia82
Domowe masło ma zupełnie inny smak,bardzo często robię masło:)