nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Masełko ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

najlepsze z grzankami, nawet czerstwy chleb smakuje:)

Masełko ziołowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masełko ziołowe

 

  • 1/3 kostki masła
  • szczypta soli
  • garść rzeżuchy
  • garść oregano

Sposób przygotowania:

Masełko ziołowe
Masło wyciągamy z lodówki i zostawiamy w temperaturze pokojowej na kilka godzin. Przekładamy domiseczki, dodajemy szczyptę soli oraz rzeżuchę i oregano (zioła tnę nożyczkami). Całość ucieramy drewnianą łyżką, aż masełko będzie równomiernie "zielone". Najlepiej smakuje z podgrzanym pieczywem, do tego masełka możemy użyćnawet czerstwego, a i tak świetnie smakuje.
Masełko ziołowe
Do masła dodajemy sól, oregano oraz rzeżuchę
Masełko ziołowe
Ucieramy drewnianą łyżką, aż będzie jednolita masa