Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Maślane Kostki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity deser, umili każde spotkanie

Maślane Kostki

Składniki:

Maślane Kostki

 

Sposób przygotowania:

Maślane Kostki
Masło wkroić do mąki i 2 łyżek cukru. Ciasto wgnieść do natłuszczonej foremki o wymiarach 22,5 x 23 cm. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 minut.

Jajka ubić z pozostałym cukrem. Dodać płatki owsiane, sól i proszek do pieczenia, dobrze wymieszać. Wmieszać wanilię, orzechy i rodzynki. Masę przełożyć do skorupy z ciasta, ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze przez 20 minut. Przed pokrojeniem na kostki, wystudzić.

Tagi:

jajko jajka