Pawelas1990

Pawelas1990

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Masło czosnkowe na mój sposób

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Świetny dodatek do dań z grilla, jest to smaczne i bardzo aromatyczne masło czosnkowe. Naprawdę polecam.

Masło czosnkowe na mój sposób

Składniki:

Masło czosnkowe na mój sposób

 

  • Masło 1 kostka
  • Natka pietruszki
  • Czosnek świeży
  • Czosnek granulowany
  • vegeta/warzywko
  • olej 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowe na mój sposób
1. Na samym początku blenderujemy ze sobą pietruszkę, 3-4 ząbki czosnku, czosnek granulowany, vegetę lub warzywko i łyżkę oleju 2. Następnie gdy nasza pietruszka się zmieli z pozostałymi składnikami dodajemy masło i dalej siekamy naszą pietruszkę by połączyć ją dokładnie z masłem 3. Gdy nasze masło uzyska zielonkawego koloru znaczy że jest dokładnie połączone z masłem w tej postaci możemy zacząć formować nasze masło. Urywamy dość długi kawałek folii aluminiowej, składamy go na pół i zostawiając odstęp od końców folii nakładamy spory pasek naszego masła. I zaczynamy zwijać folię w rulon (dość ścisło by masło się równomiernie rozprowadziło), po zwinięciu wkładamy masło do lodówki by je schłodzić i gotowe.