Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Masło czosnkowo-paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Znudziło Cię zwykłe masło spróbuj czosnkowego

Masło czosnkowo-paprykowe

Składniki:

Masło czosnkowo-paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowo-paprykowe
Masło wyjmujemy z lodówki i czekamy aż nabierze elastyczności. Dodajemy do niego pieprz, sól, paprykę oraz czosnek. Ząbek czosnku tniemy w plastry lub wyciskamy i dodajemy. Odstawiamy na 1 h do lodówki aż nabierze smaku. Przed podaniem delikatnie mieszamy całość. Świetnie nadaje się do smarowania kanapek oraz jako dodatek do ziemniaków w mundurkach. Polecam! Pycha odmiana od zwykłego masła!

Tagi:

papryka