mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Masło miętowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kolejne masło smakowe tym razem miętowe. Bardzo fajne do szparagów :-)

Masło miętowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masło miętowe

 

 

Sposób przygotowania:

Masło miętowe
Śmietanę schłodzoną ubijam blenderem, tak długo aż zacznie oddzielać się maślanka. Około 10 minut. Następnie maślankę zlewam, i masło płuczę zimną woda. Można to zrobić dwa razy. Do odciśniętego masła z nadmiaru wody, dodaję sól. Miętę myje dokładnie, odrywam listki i miksuje blenderem z dodatkiem soku z cytryny. Miętę dodaję do masła i razem dokładnie mieszam. Masło zawijam w folię aluminiową i wkładam na 15 minut do zamrażalnika. Kroję w plastry.
Masło miętowe
śmietana kremówka 30 % mięta świeża cytryna
Masło miętowe
Śmietana ubijana blenderem do momentu pojawienia się maślanki
Masło miętowe
Masło gotowe zrobione przed włożeniem do lodówki
Masło miętowe
Masło zmieszane z zblenderowaną miętą i sokiem z cytryny