Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Masło wiejskie solone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne wiejskie masełko...

Masło wiejskie solone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Masło wiejskie solone

 

Sposób przygotowania:

Masło wiejskie solone
swojska, słodka smietane przelewamy do litrowego słoika i dobrze zakręcamy. Przez ok 40 minut energicznymi ruchami ruszamy słoik do czasu aż wytworzą się grudki i zbija w jedna calosc. Masło wyjmujemy na miseczke i dajemy szczypte soli - mieszamy i odstawiamy na godzine do lodówki aby było twarde.
Masło wiejskie solone
śmietana przed ubijaniem
Masło wiejskie solone
ubite masło w słoiku
Masło wiejskie solone
masło z odrobina serwatki