paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Masło ziołowe 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

masło to używam to mięs pieczonych smażonych duszonych, sosów, zup aby wydobyć smak potrawy.

Masło ziołowe 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masło ziołowe 4

 

  • 1 sztuka masło roślinne,
  • 1/3 szklanki bazylia (świeża),
  • 1/3 szklanki kolendra świeża,
  • 1/3 szklanki oregano świeże,
  • 2-3 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

Masło ziołowe 4
Masło roślinne ubić mikserem dodać dwa rozgniecione ząbki czosnku i jeszcze chwilę ubijać. Zioła bazylię, kolendrę, oregano opłukać w zimnej wodzie delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić. Zioła dołożyć do utartego masła. Ręką szybko zagnieść masło tak aby wymieszało się z ziołami. Wyłożyć je na folię spożywczą zrolować , owinąć folią i trzymać w zamrażalce.
Masło ziołowe 4
Masło roślinne ubić mikserem dodać dwa rozgniecione ząbki czosnku i jeszcze chwilę ubijać.
Masło ziołowe 4
Zioła bazylię, kolendrę, oregano opłukać w zimnej wodzie delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
Masło ziołowe 4
Bazylie, oregano i kolendrę dołożyć do masła
Masło ziołowe 4
Wyłożyć je na folię spożywczą zrolować , owinąć folią.