Sposób przygotowania:
Mazurek
Ciasto zagniatamy sypko na stolnicy w chłodnym miejscu aby tłuszcz się nie topił . Ciasto wyrobione stawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin ( 1 godz ) Cienko wałkujemy i kładziemy na blachę . Blachy nie trzeba smarować . Masa : kostka margaryny 1 szkl . cukru kakao zmiksować i mamy mase
elzbieta8960
elzbieta8960
Henia
-co oznacza słowo "sypko" w kontekście wyrobienia ciasta/
-ciasto ma leżakować 1 godz, czy kilka godzin?\
-skąd wziąć drugą margarynę, do masy? W składnikach jej nie ma.
-to 12-15 łyżeczek cukru ma być czy 1 szkl?
Dziękuję z góry za wyjaśnienie!
motylek123
Moja koleżanka ma tu też profil , dodała przepis z internetu i zdjęcie , a państwo dali jej za to 15 punktów. sama mi to mówiła.
Henia
nie wszystkie plagiaty wpadają, ale to kwestia czasu.Wpadnie.Szkoda,że nie bierze pani przykładu z uczciwych kucharek, b o i nauczyć się czegoś można i szacunek się ma, a tak...
elzbieta8960
motylek123
ja mam zeszyt swój
i tam są pozapisywane tak ciasta i inne rzeczy że ja rozumiem .
elzbieta8960
Ciesze sie ze pani rozumie ale bardziej cieszylabym sie jakby kazdy kto zagladnie na pani przepis nawet poczatkujacy w kuchni ----rozumial.I jeszcze jedno o tym zeszycie to juz pani mowila ale pod innym nickiem. :)
Pyza
elzbieta8960
Tez prawda...ale to jest wkurzajace.