marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Medaliony z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia medalionów

Medaliony z pomidorami

Składniki:

Medaliony z pomidorami

 

  • 500 g wieprzowych medalionów ze schabu
  • 100 ml calvadosa
  • 3 jabłka
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka musztardy ziołowej

Sposób przygotowania:

Medaliony z pomidorami
Na początku naszego kucharzenia należy medaliony marynować przez godzinę w calvadosie. Następnie rozgrzać grill. Jabłka obrać , wykroić gniazda nasienne, później owoce pokroić w plasterki o grubości 1 cm. Medaliony osuszyć i grillować z każdej strony przez 3-4 min. Na talerzu ułożyć jabłka, mięso posolić i popieprzyć, posmarować od dołu musztarda i ułożyć na plastrach jabłka. Smacznego ; )